COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Zahvala in voščilo CKZ Koroška

Slovenj Gradec, 2.12.2020

083-A/2020/0439-MU-13

 

Leto, ki se izteka, je bilo brez dvoma posebno za vse. Vsega, kar je v zadnjem času postalo del našega vsakdanjika, si lani tak čas, ko smo se poslavljali od leta 2019, nismo mogli niti zamisliti. A vendar se je zgodilo – koronavirus Covid 19 je dodobra spremenil naše življenje, narekoval številne prilagoditve in spremembe ter prinesel negotovost. Zdaj, ko razmišljamo o preteklih mesecih, lahko ugotovimo, da smo se – čeprav je bilo leto zahtevno (ali pa ravno zato) – naučili tudi veliko novega.

Verjamemo, da je marsikdo našel več časa zase in ga namenil skrbi za zdravje, ki jo spodbujamo tudi v Centru za krepitev zdravja (CKZ) Koroška. Čeprav je bilo naše delo skoraj ves čas omejeno, smo veseli, da smo lahko delovali s prilagojenimi aktivnostmi in srečanji na daljavo. Veseli smo, da smo z iznajdljivostjo in ustvarjalnostjo ustvarili številne prispevke za različne generacije. Vabimo vas, da preberete, poslušate in si ogledate naše vsebine, ki smo jih objavili na naši spletni strani www.krepimozdravje.si in https://www.zd-sg.si/ ter na facebook strani Krepimo zdravje.

Vsak delovnik med 8. in 10. uro smo vam na voljo za kratke razbremenilne pogovore na številkah 070 640 490 ali 070 684 893, za pogovor pa lahko kadar koli pokličete tudi na brezplačno število 080 51 00.

Vašega sodelovanja in odzivov se veselimo tudi v prihodnje. Še naprej bomo pripravljali različne vsebine, seveda skladno z aktualnimi priporočili in pravili obvladovanja epidemije. Ko bodo razmere to dopuščale, pa vas bomo povabili, da nas obiščete v našem centru v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec in se udeležite delavnic za krepitev fizičnega in duševnega zdravja.

Ekipa Centra za krepitev zdravja Koroška se Koroškim novicam in udeležencem naših aktivnosti zahvaljuje za zaupanje in uspešno sodelovanje, prav vsem bralcem pa želimo mirne, doživete praznične dni in seveda veliko zdravja.

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine