COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Večgeneracijski center Andeški Hram

Zdravstveni dom Slovenj Gradec se je vključil v VGC predvsem z vsebinami iz preventive in informacijam glede pravic iz zdravstvenega varstva, zdravniške oskrbe  in zdravstvene nege. Pogosto ljudje do teh informacij ne pridejo, ker v Zdravstveni dom praviloma pridejo takrat, ko so bolni, oziroma vabljeni na preventivni pregled. Z aktivnostmi v VGC- ju pa omogočamo vsem prebivalcem, da pridejo ter povprašajo tudi za nasvet strokovne delavce, ki prihajajo v večini iz preventivnega programa  Center za krepitev zdravja (CKZ)  Koroška, ter ostali strokovni delavci iz ZD Slovenj Gradec. V VGC-ju  izvajamo dejavnosti promocije zdravja, vzgoje in svetovanja za zdravje za različne populacijske skupine v različnih okoljih (zdravstveni dom, v vrtcih, šolah, delovnih organizacijah ter lokalni skupnost).

Člani  tima CKZ Koroška sodelujejo v Večgeneracijskem centru Andeški Hram z različnimi temami: Bolečina v križu, Zvišan krvni tlak, Demenca, Zvišan krvni sladkor, Zdrava prehrana, Preventiva rakastih bolezni, Zdravo živim, Tehnike sproščanja, Pomen misli v vsakdanjem življenju, Jutranja telovadba za starejše,  Temeljni postopki oživljanja, Večkulturnost v lokalnem okolju – spoznavanje španskega jezika in kulture,  Krepitev spomina, Zdrav krožnik, Gio vadba, Skrb za zdrave zobe, Sproščanje v naravi, Ali je sonce lahko moj prijatelj, Nordijska hoja za vse generacije, SVIT program, Gibanje za zdravje, Zdrava drža, Vesele, zdrave urice za otroke, Menopavza, Demenca, Dojenje, Nega na domu,... itd. Naš tim sestavlja skupina strokovnih delavk: diplomiranih medicinskih sester, psihologinj, dietetičarke, kineziologinje, fizioterapevtk.

S tem, krepimo naše dejavnosti in dajemo možnost posvetovanj, izobraževanj in osveščanja na večjih zdravstvenih področij. Ponosni, da smo uredili dojilnico in previjalnico za mlade mamice z dojenčki, izvajali različne brezplačne dejavnosti iz področja dojenja, psihološke podpore.

Vsem tem vsebinam dodajamo vrednost, da postanejo primerne tudi za medgeneracijsko sodelovanje, predvsem bomo sledili naši dobri praksi, pri oblikovanju programa Vesele zdrave urice za naše najmlajše, kot tudi za naše starejše občane.

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine