COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

Dežurna služba ZD Slovenj Gradec 02 88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Ambulanta za psihiatrijo ZD SG

Terapevt:

Linda Orešnik, dr. med., spec. psih.
Mateja Topler, dipl.med. sestra

Ordinacijski čas

dan

 

dopoldan malica
Ponedeljek 06.30-13.30 11.00-11.30
Torek 06.30-13.30 11.00-11.30
Sreda 06.30-13.30 11.00-11.30
Četrtek 06.30-13.30 11.00-11.30
Petek 06.30-13.30 11.00-11.30

NAROČANJE:

  • TELEFONSKO: vsak delovnik 8.-10.ure na tel.št. 02/88-57-900.
  • PREKO MAILA: nevropsihiater@zd-sg.si
  • PREKO POTRALA NIJZ e-naročanje (prvi pregledi):  https://narocanje.ezdrav.si/
  • PO POŠTI na naslov: Zdravstveni dom Slovenj Gradec, Ambulanta za psihiatrijo, Partizanska pot 16, 2380 Slovenj Gradec.
  • OSEBNO: v okviru ordinacijskega časa (tekom epidemije koronavirusa Vas naprošamo, da koristite druge oblike naročanja).

Prosimo, da se na pregled vedno naročite in držite dogovorjenega termina.

V nujnih primerih se izven delovnega časa ambulante ali v kolikor smo odsotni obrnite na dežurno psihiatrično službo najbližje psihiatrične bolnišnice: PB Vojnik tel.št. (03) 780 01 00 ali UKC Maribor tel.št. (02) 321 11 33.

LOKACIJA AMBULANTE: 3. nadstropje, levo do konca po hodniku.

Čakalne dobe

Čakalne dobe na dan: 31.04.2022

Čakalne dobe za stopnjo nujnosti

 

Zelo hitro: 164 dni

Hitro: 277 dni

Redno: 320 dni

 

SPLOŠNE INFORMACIJE

Psihiatrična ambulanta v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec je namenjena odraslim osebam od dopolnjenega 19. leta dalje za diagnostiko in obravnavo psihiatričnih motenj s poudarkom predvsem na stresnih, prilagoditvenih, anksioznih in razpoloženjskih motnjah. Obravnavamo tudi psihotične motnje, vedenjske in psihične simptome demence ter odvisnost od alkohola z usmeritvijo k terapevtu za odvisnosti v najbližjo ustanovo ali na hospitalno obravnavo. Nudimo začetno psihiatrično obravnavo z možnostjo vključitve v dolgotrajno ambulantno vodenje.

Napotnice za pregled in zdravljenje pri psihiatru ne potrebujete, je pa smiselna, saj v kolikor Vaš osebni zdravnik potrebuje informacijo glede zdravljenja, potrebujete mnenje o delazmožnosti ali mnenje za invalidsko komisijo ipd., bo napotnico potrebno pridobiti.

Izdaja izvidov: v kolikor potrebujete izvid v roke ob pregledu nas o tem predhodno obvestite pred pričetkom pregleda, sicer se izvid na vašo željo pošlje po pošti, če ga želite. Vsi vaši izvidi se hranijo v medicinski dokumentaciji do katere imate vedno možnost vpogleda in dostopa.

Zdravstveni dom Slovenj Gradec - zobni rentgenZdravstveni dom Slovenj Gradec - zobni rentgen

Samoplačniški programi

Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 91,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram