COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

CPZOPD

ZD Slovenj Gradec se je 12. 9. 2017 prijavil na razpis: Razvoj in nadgradnja mreže mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog.

Pilotni projekt  smo uspešno pridobili in predstavlja nadgradnjo dosedanjih substitucijskih ambulant, ki omogoča zdravljenje in preprečevanje zdravstvenih in socialnih posledic pri pacientih / uporabnikih. Posebnost programa je ta, da z mobilno ambulanto dostopamo do uporabnikov v po celotni Koroški regiji. Z mobilno enoto tako omogočamo dostop do uporabnikov na domu in hkrati s tem omogočamo dostop do informacij, tudi za njihove svojce. Mobilna enota predstavlja pomemben korak, tudi pri prepoznavanju tistih ciljnih skupin, ki še niso vključena v kakršnekoli oblike zdravljenja ali pomoči. S sistematičnim programom mobilne ambulante v regiji, omogočamo tako tudi tistim dostop do informacij, ki so lahko zasebne narave skozi delo usposobljenega kadra v mobilni ambulanti.

V pilotnem projektu KOROŠKA MOBILNA ENOTA - PREVENTIVA (krajše KMEP), bo ZD Slovenj Gradec (nadalje ZD SG) nosilec izvajanja s svojim strokovnim timom: 2 diplomirana zdravstvenika, 1 zdravstveni tehnik, specialist družinske medicine, psiholog, klinični psiholog, psihiater, zobozdravnik, ter po potrebi še druge službe znotraj ZD Slovenj Gradec in širše (predvsem patronažna služba in koordinatorji za promocijo zdravja – Center za krepitev zdravja). ZD Slovenj Gradec je že zaposlil nov kader za delo v mobilnih ambulantah.  ZD Slovenj Gradec bo izvajal dejavnosti v mobilni ambulanti za substitucijsko zdravljene v Koroški regiji in bo sodeloval z vsemi predstavniki zdravstvenih domov, lokalnimi skupnostmi, CSD ji in drugimi nevladnimi organizacijami.

Pilotni projekt traja 5 let in je sestavljen iz dveh večjih delov:

ZD SG se povezoval tudi z drugimi zdravstvenimi domovi, NIJZ, CSD in drugimi nevladnimi organizacijami. Na podlagi redne prisotnosti v vseh krajih v Koroški regiji, bodo obveščanja omogočila osebno svetovanje ciljnim skupinam in se približati tej ciljni skupini. Na tej osnovi bo oblikovan, pripravljen, izveden in evalviran trajnostni skupni model KMEP. Prenosljiv bo tudi v druga okolja v Sloveniji.

asist. LAVRE Miha, dr.med., spec. druž. med.
REDNAK Mateja, dipl.m.s
SMAGEJ Anita, dipl.m.s
PARADIŽ Aleks, tzn
BARLE Nataša, mag. psihologije

Ordinacijski čas

dan  dopoldan popoldan malica
Ponedeljek 6.00-7.00(LAVRE)

6.00-7.00 (OREŠNIK)

6.00 – 8.00 (SMAGEJ)

Torek 6.00 - 7.00 LAVRE

OREŠNIK

SMAGEJ

Sreda   BARLE

(6.00-9.00)

Četrtek 6.00 - 7.00 LAVRE

SMAGEJ

Petek 6.00 - 7.00

LAVRE

OREŠNIK

SMAGEJ

Sobota

NAROČANJA IN ČAKALNIH DOB NI

Zdravstveni dom Slovenj Gradec - zobni rentgenZdravstveni dom Slovenj Gradec - zobni rentgen

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine