COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Tako rastemo – aktivnost ob Mirovniškem festivalu

Slovenj Gradec, 22. 9. 2020

083-A/2020/0439-MU-9

 

»Iz semena bo nekaj zrastlo,« so se strinjali otroci v vrtcu, ko smo v zemljo posejali glavnato solato. »To je zelenjava in dobro je, če jo jemo,« so nadaljevali in navdušeno ugibali, kaj se bo s posevkom dogajalo v prihodnjih dneh.

Tako je potekal del aktivnosti, ki smo jo v sklopu 22. Mirovniškega festivala izpeljale strokovne delavke iz Centra za krepitev zdravja Koroška. V izhodišče našega druženja smo postavili skrb za zdravje rastlin, ki ga je letos še posebej izpostavila OZN. Otroke iz vrtca v Slovenj Gradcu smo želeli spomniti, kako pomembna je skrb za okolje, ter skupaj raziskovati, kako rastejo rastline. »Moramo jo zalivati,« so v en glas zatrdili otroci in se strinjali, da rastline potrebujejo skrbno nego. Ker jih je zanimalo, kako bo videti solata, ki bo zrastla in semen, so se strinjali, da zanjo ustrezno poskrbijo.

Mirovniški festival 2020

Mirovniški festival 2020

Zanimanje otrok smo nadgradili in najprej povezali s skrbjo za lastno zdravje. Ko smo otroke povprašali, kakšne vrste hrana je solata, so enoglasno odgovorili, da gre za zelenjavo in da je solato in ostalo zelenjavo zdravo uživati. Nato smo se posvetili še področju rasti in otroci so hitro omenili, da ne rastejo le rastline, temveč tudi živali in ljudje. Tudi ljudje za rast potrebujemo hrano in nego, ugotovili pa smo, da človek za to, da se dobro počuti, potrebuje še kaj drugega – med drugim hišo, dom, prijatelje in odrasle.

Za konec so otroci prisluhnili še aktualni pesmici Virus z imenom Korona ter se pogovorili o trenutnem načinu življenja in skrbi za zdravje.

Otroci so se po končani aktivnosti strinjali, da bodo za posejana semena skrbeli in da bodo veseli, če bo iz zemlje pokukala prava solata. Ker rastline rastejo počasi, bodo ob tem urili tudi potrpežljivost, odgovornost, sodelovanje ter ostale za življenje pomembne spretnosti in veščine.

Zapisala: Mojca Šipek, mag. psih.

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine