COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

Dežurna služba ZD Slovenj Gradec 02 88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Polnozrnate testenine s tunino omako

Passata v primerjavi s paradižnikovim koncentratom ne vsebuje dodanega sladkorja. V primerjavi z belimi, vsebujejo polnozrnate testenine več prehranskih vlaknin in prav zaradi tega smo dlje časa siti.

 

Sestavine (za približno 3 - 4 porcije):

 • 350 g polnozrnatih testenin
 • 3 žlice repičnega olja
 • 1 velika čebula
 • strok česna
 • sol, origano, bazilika
 • 300 g pasiranih paradižnikov (passata)
 • 240 g tune iz konzerve v lastnem soku

Čas priprave: približno 30 minut.

 

Priprava:

 • Zavremo večjo količino vode, tik preden voda zavre, dodamo sol. V osoljen krop stresemo testenine in jih kuhamo 1 minuto manj, kot je označeno na embalaži.
 • Med kuhanjem testenin pripravimo omako. V večji kozici segrejemo olje, na katerem med mešanjem pražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Nato dodamo česen, da zadiši. V kozico vlijemo pasiran paradižnik. Dobro premešamo in omako po okusu začinimo. Omako na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se malo zgosti
  (približno 5 minut). Nato v omako vmešamo tuno iz konzerve (prej odlijemo sok).
 • Kuhane testenine dobro odcedimo, jih stresemo v kozico z omako in vse skupaj dobro premešamo ter postrežemo skupaj s skodelico solate.

 

DOBER TEK!

 

Recept za polnozrnate testenine s tune (.pdf)

Pripravila: dietetičarka Anja Lenart

Samoplačniški programi

Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 91,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skoči do osrednje vsebine