COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

Dežurna služba ZD Slovenj Gradec 02 88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Polnozrnate testenine s tunino omako

Passata v primerjavi s paradižnikovim koncentratom ne vsebuje dodanega sladkorja. V primerjavi z belimi, vsebujejo polnozrnate testenine več prehranskih vlaknin in prav zaradi tega smo dlje časa siti.

 

Sestavine (za približno 3 - 4 porcije):

  • 350 g polnozrnatih testenin
  • 3 žlice repičnega olja
  • 1 velika čebula
  • strok česna
  • sol, origano, bazilika
  • 300 g pasiranih paradižnikov (passata)
  • 240 g tune iz konzerve v lastnem soku

Čas priprave: približno 30 minut.

 

Priprava:

  • Zavremo večjo količino vode, tik preden voda zavre, dodamo sol. V osoljen krop stresemo testenine in jih kuhamo 1 minuto manj, kot je označeno na embalaži.
  • Med kuhanjem testenin pripravimo omako. V večji kozici segrejemo olje, na katerem med mešanjem pražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Nato dodamo česen, da zadiši. V kozico vlijemo pasiran paradižnik. Dobro premešamo in omako po okusu začinimo. Omako na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se malo zgosti
    (približno 5 minut). Nato v omako vmešamo tuno iz konzerve (prej odlijemo sok).
  • Kuhane testenine dobro odcedimo, jih stresemo v kozico z omako in vse skupaj dobro premešamo ter postrežemo skupaj s skodelico solate.

 

DOBER TEK!

 

Recept za polnozrnate testenine s tune (.pdf)

Pripravila: dietetičarka Anja Lenart

Samoplačniški programi

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine