COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

Dežurna služba ZD Slovenj Gradec 02 88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Piščančje tortilije za s seboj

Tortilije predstavljajo odličen obrok „za s seboj“. Napolnimo jih lahko z različnimi nadevi. Preostanek nadeva lahko hranimo v hladilniku in ga porabimo kasneje. Dodamo lahko poljubno količino in raznobarvne vrste zelenjave. 

 

Okvirne količine za 1 porcijo:

  • 2 polnozrnati pšenični tortiliji
  • 70 g piščančjih prsi
  • 40 g kuhanega fižola
  • 40 g koruze iz konzerve
  • ½ srednje velike čebule
  • 1 jedilna žlica repičnega olja
  • 1 žlička grškega jogurta
  • list sveže solate

Čas priprave: približno 30 minut.

 

Priprava:

  • Na olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na koščke narezano piščančje meso, ga začinimo in dušimo približno 15 minut, vmes večkrat premešamo, da se enakomerno zapeče.
  • Tik preden zaključimo s praženjem, dodamo še fižol in koruzo, da se malo pogrejeta.
  • Tortilijo premažemo z grškim jogurtom in napolnimo s pripravljenim nadevom, dodamo list solate ter jo zvijemo in postrežemo.

 

DOBER TEK!

 

Prenesi recept za piščančje tortilije (.pdf)

Pripravila: dietetičarka Anja Lenart

Samoplačniški programi

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine