Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.
Piščančje tortilije za s seboj
Tortilije predstavljajo odličen obrok „za s seboj“. Napolnimo jih lahko z različnimi nadevi. Preostanek nadeva lahko hranimo v hladilniku in ga porabimo kasneje. Dodamo lahko poljubno količino in raznobarvne vrste zelenjave.
Okvirne količine za 1 porcijo:
- 2 polnozrnati pšenični tortiliji
- 70 g piščančjih prsi
- 40 g kuhanega fižola
- 40 g koruze iz konzerve
- ½ srednje velike čebule
- 1 jedilna žlica repičnega olja
- 1 žlička grškega jogurta
- list sveže solate
Čas priprave: približno 30 minut.
Priprava:
- Na olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na koščke narezano piščančje meso, ga začinimo in dušimo približno 15 minut, vmes večkrat premešamo, da se enakomerno zapeče.
- Tik preden zaključimo s praženjem, dodamo še fižol in koruzo, da se malo pogrejeta.
- Tortilijo premažemo z grškim jogurtom in napolnimo s pripravljenim nadevom, dodamo list solate ter jo zvijemo in postrežemo.
DOBER TEK!
Prenesi recept za piščančje tortilije (.pdf)
Pripravila: dietetičarka Anja Lenart