COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Krepite svoje zdravje - CKZK delavnice

083-A/2020/0439-MU-2

Center za krepitev zdravja Koroška (CKZ) udeležencem že dlje časa ponuja številne raznolike aktivnosti za spodbujanje zdravega življenjskega sloga.

Strokovne delavke na CKZ smo v marcu še nadgradile ponudbo brezplačnih dejavnosti, ki se jih lahko udeležite v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec ali na drugih lokacijah v lokalnem okolju.

Vsak prvi petek v mesecu – prvič 6. marca – bo v Večgeneracijskem centru Andeški hram potekalo druženje Dijak učencu – vesele urice učenja. Dijaki bodo v sodelovanju z delavkami iz CKZ, učencem z drugih govornih področij pomagali pri domačih nalogah in jim nudili podporo pri učenju.

V marcu bodo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec  potekale tudi aktivnosti v okviru Priprave na porod in starševstvo. Poleg že ustaljenih vsebin bomo program tokrat nadgradili s predavanjem anesteziologinje, ki bo predstavila informacije o lajšanju bolečine med porodom. Hkrati boste imeli tudi možnost podpisa obrazcev za privolitev anestezije med porodom.

Nosečnice vabimo tudi na delavnico Varna vadba v nosečnosti, ki v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec poteka ob ponedeljkih od 16.00 do 16.45 in ob četrtkih od 10.00 do 10.45 ure.

Še naprej smo v času pogovornih ur strokovne delavke v CKZ (diplomirane medicinske sestre, fizioterapevtki, kineziologinja, psihologinji, dietetičarka) obiskovalcem na voljo tudi za informacije in posvete o telesnem in duševnem zdravju. Mladostniki ste vabljeni vsako sredo med 13. in 15. uro, pogovorne ure za odrasle pa potekajo vsak petek od 8. do 10. ure.

Vabimo vas, da za več informacij in aktualnih novic, ter povabil na delavnice  obiščete našo spletno stran www.krepimozdravje.si. Naše delovanje lahko spremljate tudi na facebooku (Krepimo zdravje), za informacije smo vam na voljo tudi po telefonu ali elektronski pošti.

 

Slovenj Gradec, 19.2.2020

Mateja Učakar, mag.zdr.nege
Vodja CKZ Koroška

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine