COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Projekt "Posodobitev obravnave mišično-skeletnih bolečin na primarni ravni (MiSk-Bol)"

Projekt "Posodobitev obravnave mišično-skeletnih bolečin na primarni ravni (MiSk-Bol)"

 

Zdravstveni dom Slovenj Gradec bil uspešen na razpisu za projekt "Posodobitev obravnave mišično-skeletnih bolečin na primarni ravni (MiSk-Bol)", katerega cilj je izboljšati kakovost in dostopnost obravnave akutne in kronične mišično-skeletne bolečine.
Mišično-skeletna obolenja in psihosocialna tveganja so glavni vzroki dolgotrajne odsotnosti z dela v Sloveniji. Naš cilj je izboljšati dostopnost in kakovost obravnave teh bolečin na primarni ravni, s čimer želimo preprečiti prehod akutnih bolečin v kronične oblike.
Projekt poteka v šestih zdravstvenih domovih, vključno z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec. Ciljna populacija so odrasle osebe s poudarkom na delovno aktivni populaciji, pri katerih se je pojavila akutna bolečina v hrbtu ali kronična mišično-skeletna bolečina. Pacienti bodo po pregledu v ambulanti družinske medicine napoteni na specialno fizioterapijo ali v center za krepitev zdravja na obravnavno za akutno bolečino v hrbtu ali multidisciplinarno obravnavo za kronično bolečino. Z delavnico na področju primarne preventive pa se bo naslavljalo delovno aktivno populacijo, pri kateri se zaradi življenjskega sloga in delovnih obremenitev kaže tveganje za razvoj kostno-mišičnih obolenj.

Namen projekta
Namen projekta je vpeljati strokovne in organizacijske spremembe za povečanje kakovosti in dostopnosti obravnave za zmanjševanje in preprečevanje bolečine v hrbtu na primarni ravni ter jo dopolniti s pristopi za obravnavo kronične razširjene ne-rakave bolečine, ki se trenutno uporabljajo v okviru Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije Soča.

Cilji projekta:

• izboljšanje zdravstvene obravnave oseb z mišično-skeletno bolečino, kar vključuje izboljšanje dostopnosti do ustrezne zdravstvene obravnave in izboljšanje njene učinkovitosti;
• izboljšanje preprečevanja mišično-skeletne bolečine in zmanjšanje števila ponavljajočih in dolgotrajnih epizod;
• evalvacija obravnave oseb z mišično-skeletno bolečino,
• predlog sistemske umestitve obravnave oseb z mišično-skeletno bolečino v redne aktivnosti izvajalcev na primarni ravni.
Dodana vrednost
Hitrejša, ustreznejša in dostopnejša obravnava oseb z akutno bolečino v hrbtu in kronično ne-rakavo mišično skeletno bolečino. V sklopu projekta bodo dodatna znanja s področja obravnave akutne bolečine in kronične mišično-skeletne bolečine prejeli izvajalci obravnav v izbranih pilotnih okoljih (v centrih za krepitev zdravja, timi ambulant družinske medicine, fizioterapevti s specialnimi znanji, specialisti medicine dela, prometa in športa). Pridobljena znanja je moč prenesti tudi na ostale uporabnike, ki se udeležujejo delavnic v Centrih za krepitev zdravja. Uporabniki bodo po zaključku obravnave v zdravstvenem sistemu v sklopu projekta imeli na voljo strokovno podporo v lokalnem okolju.

Kontakt
Za več informacij o projektu nas lahko kontaktirate na msb@zd-sg.si.

Nujna medicinska pomoč - dežurna ambulanta v urgentnem centru Slovenj Gradec

Prosimo, da se na nujno medicinsko pomoč in dežurno službo obračate samo v nujnih primerih in v primeru klica navedete najnujnejše podatke:

  • kaj se je zgodilo,
  • točen naslov dogodka s kratkim opisom poti,
  • število poškodovanih ali obolelih,
  • kdo in od kod kliče.

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine