COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

112 Nujna pomoč
Gumb Dežurna služba 02/88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Portal zVem

Učinkovitejše zdravstvene storitve

Nacionalni sistem eZdravje je vpeljal rabo elektronskih komunikacijskih sredstev na področje zdravstva ter bistveno pripomogel k dvigu varnosti, kakovosti in učinkovitosti izvajanja zdravstvenih storitev. eZdravje združuje številne napredne tehnološke rešitve, s katerimi se zdravstvena obravnava bolje prilagaja pacientom, zmanjšujejo se administrativni stroški ter izboljšujeta komunikacija in izmenjava podatkov med izvajalci zdravstvene dejavnosti. Za pomoč pri vprašanjih, ki se pojavljajo v zvezi z rešitvami eZdravja, je organiziran center za pomoč uporabnikom na brezplačni telefonski številki 080 77 99, prek spletnega obrazca na https://podpora.ezdrav.si ali elektronskega naslova podpora@ezdrav.si. Več o rešitvah pa lahko preberete na https://www.ezdrav.si.

 

Portal zVem

Zdravje na enem mestu

V okviru nacionalne rešitve za uporabo zdravstvenih storitev eZdravje je vzpostavljen tudi spletni portal zVem (Zdravje - Vse na Enem Mestu). Portal omogoča pacientom dostop do elektronskih receptov, seznama izdanih zdravil, elektronskih napotnic in naročil ter drugih zdravstvenih podatkov, kot so mikrobiološki izvidi (COVID-19) in podatki o cepljenju.

 

zvem.ezdrav.si

Vzpostavitev spletnega portala, ki je uporabnikom na voljo na spletnem naslovu https://zvem.ezdrav.si, prinaša državljanom višjo raven izvajanja zdravstvenih storitev. Zdravstveni podatki so na portalu varno shranjeni in vedno dosegljivi uporabnikom. V okviru eZdravja imajo uporabniki na voljo spletno stičišče, kjer so omogočeni iskanje in izmenjava zdravstvenih informacije ter varna uporaba najpomembnejših storitev, kot sta eRecept ali eNaročanje.

 

Od naročanja do receptov

Portal omogoča pregleden dostop do večine rešitev eZdravja za paciente, njegov cilj pa je, da bi postopoma postal stičišče vseh storitev, zdravstvenih podatkov in koristnih informacij. Uporabniki imajo ob prijavi v portal vpogled v različne vsebine, novice in spletne ankete ter pregled nad zdravstvenimi dokumenti in informacijami. Za dostop do občutljivih vsebin v portalu je potrebna registracija uporabnika. Zanjo potrebuje kvalificirano digitalno potrdilo, s katerim lahko pregleduje tako predpisane recepte in izdana zdravila v rešitvi eRecept kot svojo zdravstveno dokumentacijo in podatke v Centralnem registru podatkov o pacientu (CRPP). V rešitvi eNaročanje se lahko na podlagi elektronske napotnice, ki mu jo izda zdravnik, sam naroči na zdravstvene storitve na sekundarni in terciarni ravni. Tako lahko na preprost način izbira med vsemi izvajalci zdravstvenih storitev in upravlja svoje napotnice.

 

Kvalificirano potrdilo

Tako kot za vsa elektronska poslovanja v spletu, kjer se zahteva višja raven varnosti, je treba za uporabo storitev prek portala zVem pridobiti kvalificirano digitalno potrdilo, izdano pri enem od ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja v Sloveniji (brezplačno storitev na primer omogoča SI-TRUST, Državni center za storitve zaupanja). To je sodobna elektronska identifikacija, ki zagotavlja varno, zaupno in zanesljivo elektronsko poslovanje. Kvalificirano digitalno potrdilo je računalniški zapis z osnovnimi podatki o uporabniku in je elektronsko podpisan s ključem izdajatelja potrdila, ki ga ni mogoče ponarediti. Na naslovu https://si-trust.gov.si lahko pridobite več informacij in naročite brezplačno digitalno potrdilo.

 

Glavne prednosti portala

z Vem Spletni portal zVem je sodobno elektronsko orodje, s katerim imajo pacienti boljšo dostopnost do svoje zdravstvene dokumentacije kot so izvidi, odpustna pisma, napotnice in recepti, ter veliko hitrejši dostop do izvajalcev zdravstvene dejavnosti. Portal omogoča pacientom preglednejše in preprostejše naročanje na zdravstvene storitve ter boljši nadzor nad izdanimi recepti in prevzetimi zdravili v lekarni. Z uvedbo centralnega registra podatkov o pacientu je tako na voljo vpogled v ključne in za zdravstveno oskrbo pomembne podatke. Portal omogoča hitro, zaupno in zanesljivo komunikacijo ter uporabnikom nudi številne informacije o njihovem zdravju.

 

eZdravje logo
       NIJZ logo
       MZZS logo

 

Vir: NIJZ

Samoplačniški programi

Bownova terapija

Bownova terapija je edinstvena neinvazivna manualna terapija, ki učinkuje na vsa porušena ravnovesja v telesu in sicer fizična, biokemična, psihološka ali čustvena.

Pomen Bownove terapije je predvsem zmanjšati bolečino in uravnovesiti ravnovesje v telesu.
Primerna je za posameznike vseh starosti (tudi za dojenčke in nosečnice) in za vse zdravstvene težave

Preberi več
Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v kletnih prostorih dispanzerja za medicino dela.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
Skoči do osrednje vsebine