COVID-19 obvestilo

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA ALI POKLIČETE V COVID AMBULANTO NA 031 393 112.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.


Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvene postaje omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

Dežurna služba ZD Slovenj Gradec 02 88 57 990
Dežurna zobna ambulanta ZD SG je dosegljiva na telefonu 02 88 57 980
ambulante in službe

Novice

11. januarja 2021
VGC Andeški hram (aktivnosti na daljavo: 11.1.-15.1.2021)

Pred vami je tedenski spored virtualnih dogodkov v VGC Andeški hram v tednu od 11.1.2021 do 15.1.2021. Vabljeni, da se aktivnosti udeležite in da nam pomagate doseči čim večje število ljudi, ki bi jih takšne vsebine morda zanimale in jim popestrile teden.

4. januarja 2021
Cepljenje COVID-19

Glede na usmeritve MZ in NIJZ ter v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja, bo cepljenje proti covid-19 v prvi fazi v splošni populaciji namenjeno starejšim od 60 let in kroničnim bolnikom, ki imajo večje tveganje za potek bolezni.

23. decembra 2020
Voščilo 2020/2021

Če je sreča kapljica vode, če je zdravje sončni žarek, če je ljubezen čudoviti svet, vam želimo vsega za cel planet! - Kolektiv Zdravstvenega doma Slovenj Gradec

18. decembra 2020
Praznično voščilo 2021

To leto je bilo za nas vse nepredvidljivo leto. Epidemija je tako posegla v naša življenja in spremenila naše navade – naš vsakdan. V ZD Slovenj Gradec smo kljub izrednim razmeram uspešno zagotavljamo storitve za vse prebivalce Mislinjske doline.

15. decembra 2020
Piščančje tortilije za s seboj

Tortilije predstavljajo odličen obrok „za s seboj“. Napolnimo jih lahko z različnimi nadevi. Preostanek nadeva lahko hranimo v hladilniku in ga porabimo kasneje. Dodamo lahko poljubno količino in raznobarvne vrste zelenjave. 

7. decembra 2020
Polnozrnate testenine s tunino omako

Passata v primerjavi s paradižnikovim koncentratom ne vsebuje dodanega sladkorja. V primerjavi z belimi, vsebujejo polnozrnate testenine več prehranskih vlaknin in prav zaradi tega smo dlje časa siti.

2. decembra 2020
Zahvala in voščilo CKZ Koroška

Leto, ki se izteka, je bilo brez dvoma posebno za vse. Vsega, kar je v zadnjem času postalo del našega vsakdanjika, si lani tak čas, ko smo se poslavljali od leta 2019, nismo mogli niti zamisliti. A vendar se je zgodilo – koronavirus Covid 19 je dodobra spremenil naše življenje, narekoval številne prilagoditve in spremembe ter prinesel negotovost.

24. novembra 2020
Pisana rižota

Za pripravo zdrave, pisane rižote uporabimo sezonsko zelenjavo, ki vsebuje v tem obdobju največ hranilnih snovi. Prav tako je primerna zamrznjena zelenjava (npr. brokoli, cvetača, grah,…).

13. novembra 2020
Mini bananine palačinke s skuto

Hitra priprava zdravega obroka! Palačinke vsebujejo le naravno prisoten sladkor iz banane, ne vsebujejo dodanega sladkorja.

12. novembra 2020
Virus z imenom korona: kako se z otroki pogovarjati o virusu

Pojav novega koronavirusa in različni ukrepi ob razglasitvi epidemije so v naše življenje prinesli številne spremembe. V okoliščinah, ki jih ne poznamo in za katere ocenjujemo, da jih ne moremo nadzirati, se ljudje pogosto odzovemo s strahom. Lahko bi rekli, da so strah, tesnoba in nezaupanje običajni človeški odzivi v neobičajnih razmerah, v katerih smo se znašli.

Samoplačniški programi

Samoplačniški odvzem brisa na COVID-19

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 91,00 EUR.

Na samoplačniški odvzem brisa COVID-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8 in 12 uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida.

Preberi več
Odvzem krvi za določitev protiteles proti COVID-19

Možnost samoplačniškega odvzema krvi za določitev specifičnih protiteles IgG.

Obveščamo vas, da v Diagnostičnem laboratoriju ZD Slovenj Gradec izvajamo samoplačniški odvzem krvi za določitev specifičnih protiteles IgG proti virusu SARS-CoV-2 za namen dokazovanja prebolele okužbe.

Preberi več
Gastroenterološki samoplačniški pregledi

Diagnostika in zdravljenje bolezni prebavil.

Samoplačniške storitve vključujejo UZ trebuha, gastroskopijo, kolonoskopijo, ezofagogastroduodenos kopijo s hitrim ureaznim testom, klinični gastroenterološki pregled in gastroenterološki pregled.

Preberi več
Cepljenje proti KME

Za učinkovito cepljenje proti KME so potrebni trije odmerki cepiva.

V želji, da bi tudi v tej sezoni zbolelo čim manj ljudi na Koroškem, kjer so klopi zelo okuženi, smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec organizirali ekipo, ki cepi po dogovoru z vami v prostorih dežurne ambulante III. vhod pritličje.

Preberi več
Samoplačniška dejavnost fizioterapije

Zdrav duh v zdravem telesu.

Izven delovnega časa izvajamo samoplačniške storitve na področju FIZIOTERAPIJE: skupinska telovadba, manualna terapija, limfna drenaža.

Preberi več

Povezave

Slovenija transplant logo
Slovenija transplant logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram